Beslenme


*Kişiye Özel Beslenme
*Hamile-Emzikli Beslenmesi
*Bebek-çocuk Beslenmesi
*Sporcu Beslenmesi
*İnmobil hastalarda Beslenme

Kişiye Özel Beslenme

Günlük yaşamda bireylerin (gebe, emzikli, bebek, okul çocuğu, genç, yaşlı, işçi, sporcu, kalp-damar, şeker, yüksek tansiyon hastalığı, solunum yolu bozuklukları vb.) yaşa, cinsiyete, yaptığı işe, genetik ve fizyolojik özelliklerine ve hastalık durumuna göre değişen günlük enerjiye ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaçların bu işin uzmanı tarafından belirlenmelidir. Eksikliklerin tespit edilmesi, stratejik beslenme tedavisi planlaması, uygun beslenme desteklerin belirlenmesi ve tedavi sırasında farklı sağlık personellerinden yardım alınması konusunda yönlendirme yapılması gibi takipler de bu uzmanın sorumluluğundadır.

Kişiye özel programda mutlaka danışanı ayrıntılı dinlemek çok önemlidir. Ona ait tüm verilerin değerlendirilmesi, geçmiş ve halen varolan hastalıkları, varsa genetik geçişleri, aktivite durumu, sosyal hayatı, yaşam tarzı, çalışma ortamı, stres düzeyi gibi birçok kriteri değerlendirilir. Günlük beslenme düzeni birlikte konuşarak profesyonel ölçümlerden sonra oluşturulur. Mutlaka rutin takiplerinin yapılması gerekir.


Hamile – Emzikli Beslenmesi

Artık bir can daha büyüyor, ihtiyaç arttı. Artık mesele sadece sizin doymanız değil O’nun da doğru beslenmesi. Çünkü anne –babanın vücudundaki iyi ve kötü mikroorganizmaların çocukta olma ihtimali çok yüksek. Anne dengeli beslemenin yanında çocuğun mikrobiyatası ve barsak astarının sağlığı için de iyileri daha çok yemeli. ’İYİ ‘ nin açılımı her anne adayına göre değişebilir. Elimine edeceğiniz ‘YEMEYİN’ diyecekleriniz de yine farklılık gösterecektir. Çocuğun bu konudaki serüveni daha doğmasını planlarken başlamalı. Anne ve baba adayı bir programa alınmalı, bu süreçte hamilelik kontrollü seyretmeli, bebek doğduktan sonra kontrollü durum kesinlİkle devam etmeli.


Bebek - Çocuk Beslenmesi

Doğmadan önce planlanan ve iyi mikrobiyata için anne ve baba adayının beslenme programlarının kontrolü derken hamilelikte daha fazla odaklı davranarak bebeğin doğumuna kadar kontroller…Bebek doğduktan sonra (normal doğum mikrobiyatanın iyi olması için tercihimiz) ilk 20 gün barsak florasının doğru gelişmesi için en önemli zaman dilimi…Bebeğin anne sütünden başka hiçbir şey almaması(su dahil),sürekli emmesi çok önemli…sonra ilk 2 yıl bu sürecin devam etmesi sağlıklı yetişkinliğin önemli adımlarından…Bu süre içinde yapılan aşıların büyük kısmı sorgu altında …doğrusunun ne olduğunu destekleyecek henüz net bilgiler yok. Otizm spektrum bozukluğunun 20 yılda 1/10000 den 1/165 lere gelmesinde birçok aşının katkısının olduğu hala tartışılıyor.


Sporcu Beslenmesi

Lisanslı su altı hokeyi oynayan 19 yaşında bir sporcunun annesi olarak hem spor yapan kişiler, hem sağlık için egzersiz yapanların olabilecek en iyi performans düzeyine ulaşmaları için beslenme önerileri ve uygulanabilirliğinin sağlanması çok önemlidir. Birçok sporcu ve spor yapan kişiler performans attırmak için yanlış arayışlara da girebiliyorlar. Çaba sarf etmeden kısa yoldan bilinçsizce ve sağlıklarını hiçe sayarak ilaç, gereksiz besin destekler ve yiyeceklerle performanslarını artırabileceklerine inanıyorlar. Bu bilinçsizlik sizin geri dönüşü zor sağlık çıkmazlarına girmenize neden olabilir. sağlıklı ve mutlu spor yapabilmek için ve sürdürülebilirliğini sağlamak için danışabilirsiniz.


İnmobil Hastalarda Beslenme

Bu hastalarla mesleğimin ilk yılında yollarımız kesişti. Hareket yetisi az veya hiç olmayan hastalarla zayıflama programları başladı. Bu sonrasında Belirli rutinlerde yapılan kan testlerini okuma, yorumlama ve öncekiyle kıyaslayıp sağlıklı öğünler ve miktarlar oluşturma üzerine gelişti. Alzheimer ve demanslı hastalarda yaşam kalitesini ve süresini arttırmak konusunda oldukça başarılı çalışmalar yapıyoruz. Bu noktada kişinin fizik tedavi uzmanıyla konsülte olmak sürecin sağlıklı işlemesini sağlıyor.

ikon

Beslenme

Vücudunuz, ruhunuz ve hücreleriniz doğru uygulama ve doğru beslenmeyi hakkediyor.

Gaps Diyet Rezonans

GAPs™ Diyeti - Rezonans - Beslenme - NLP


Günlük yaşamda bireylerin (gebe, emzikli, bebek, okul çocuğu, genç, yaşlı, işçi, sporcu, kalp-damar, şeker, yüksek tansiyon hastalığı, solunum yolu bozuklukları vb.) yaşa, cinsiyete, yaptığı işe, genetik ve fizyolojik özelliklerine ve hastalık durumuna göre değişen günlük enerjiye ihtiyacı vardır.


sağlık ve enerji