Mutlu Bağırsak, Mutlu Beyin!

Bağırsakta doğru işleyiş,doğru sindirim ve orada yaşayan iyi ve kötü bakteri dengesi için ‘’DOĞRU VE BOZUCU OLMAYAN BESLENME’’ çok önemlidir. Bu iyi – kötü dengesi tüm yaşamınızın kalitesini  etkileyecek kadar önemlidir. *Kaliteli yağ seçimi *Doğru karbohidrat *Lif içerikli ve kimyasaldan arındırılmış meyve –sebze *Vücuda  yağ ,aminoasit ,kolajen iyilik üçgenini barındıran ağır metal ve kimyasal oranı … Devamını oku…Mutlu Bağırsak, Mutlu Beyin!

Tiroid Problemim Var!!

Tiroid bezi, Adem’in elmasının hemen altında, boyunda uzanır. Tiroid bezi vücudun metabolik hızını iki ana yolla kontrol eden hormonları salgılar. Bu hayati hormonları üretmek için, tiroidin yiyecek ve sudan alınan iyoda ihtiyacı vardır. Tiroid bezi iki ana hormonu ; tiroksin (T4) ve triiyodotironin (T3). Hipofiz bezi (beyninizin tabanında bulunur) tiroidinize ne yapması gerektiğini söyleyen hormonlar … Devamını oku…Tiroid Problemim Var!!

Mide Asidi Sorunlarını Önlemek İçin Neler Yapabiliriz?

Vücudunuz karbonhidratları, proteinleri ve yağları sindirmek için enzimler üretmede çok usta olmasına rağmen, bazen yeterince üretmeyebilir. Bunun için birçok faktör vardır.   En yaygın olanlar; Yanlış beslenme Stres( parasempatik sinirlerin doğru çalışmamasını sağlar) Yaşlanma ( Yetersiz mide asidine ve sindirim enzimlerinin düşük üretimine yol açar) Parazitler Virüsler Bakteriyel enfeksiyon (örn. Helicobacter Pylori ) Sibo Mayalar / mantar … Devamını oku…Mide Asidi Sorunlarını Önlemek İçin Neler Yapabiliriz?

Zayıflamak İsteyenlerin Kafasındaki Sorular ve Cevapları!

Sizi fazla sıkmadan düşüncelerinize tercüman olup , aktarıp kısa kısa da cevap yazmak istedim. Sihirli bir değnek olsa diye düşünüyorsunuz biliyorum. Ama o değnek sadece sizin elinizde …Vücudunuzu keşfetmek için yardım alabilirsiniz ama unutmayın ki önce siz kendinizin doktoru olacaksınız. Diyetisyen zayıflama ve kilo kontrolü konusunda başvuracağınız ilk adrestir. O size doğruyu nasıl yapacağınızı öğretir … Devamını oku…Zayıflamak İsteyenlerin Kafasındaki Sorular ve Cevapları!

Tam Gaps Diyeti Kimler Yapabilir?

KİMLER YAPABİLİR? **Giriş diyetinden başlamak için cesareti olmayanlar, gaz , karın ağrısı, ishal veya kabızlığı olanlar, ergenler ,yoğun çalışanlar, öğrenme güçlüğü yaşayanlar, konsantrasyon problemi olanlar diyetin bu aşamasıyla başlayabilir –Et , balık ,organik tavuk –Organik yumurta –Meyveler,sebzeler –Çekirdek ve kuruyemiş(çiğ olmalı) –Pekmez ve doğal tahin –Fermente edilerek küçük miktarlarda diyete  kontrollü eklenen kuru baklagiller TAM … Devamını oku…Tam Gaps Diyeti Kimler Yapabilir?

Gaps Diyeti ve Aşamaları

      GAPS  diyeti  ;bağırsak astarını onarmaya yönelik uygulanan aşamalı, kontrollü ve bazı yiyeceklerin belirli bir süre vücuda alınmadan uygulanan  uygulama süresi kişiden kişiye farklılık gösteren bir beslenme tedavi şeklidir. Bağırsaklar ‘ İKİNCİ BEYİN’ ve aynı zamanda bağışıklık içinde çok önemli …İyi huylu bakterilerin burada gerekli sayıda olması da yine vücut sağlığı ve bağışıklık için önemlidir. GAPS … Devamını oku…Gaps Diyeti ve Aşamaları

Vücudu Sağlıklı Tutmak İçin Uygun Östrojen Metabolizmasında 6 Adım

Östrojen hormonu, yumurtalıklardan salgılanan, kadınların adet döngüsünde, cinsel fonksiyonlarda ve doğurganlıkta önemli rol oynayan bir grup steroid hormondur. Östrojen hormonu hem erkek, hem kadınlarda bulunmakla beraber, üreme çağında kadınlarda seviyeleri çok daha yüksektir ve menopozda düşer. Hipofizden salgılanan Follikül uyarıcı hormon (FSH) ve lüteinizan hormon (LH), yumurtlayan kadınlarda östrojen üretimini düzenlerler. 1-Östrojen girişini azaltın: ** … Devamını oku…Vücudu Sağlıklı Tutmak İçin Uygun Östrojen Metabolizmasında 6 Adım

Ketojenik Lahana Salatası

300 GR lahana ½ limon suyu 1 çay kaşığı mayonez 2 yemek kaşığı mayonez ( tercihen ev yapımı) 1 yemek kaşığı dijon hardalı 1 tutam rezene veya kişniş tohumu Biraz karabiber İsteğe bağlı ev sirkesi Yapılışı: Lahanaları ince ince kıyıp tuz ile biraz ovun.10 dakika kadar bekleyip diğer malzemeleri de karıştırın.  Tereyağında pişirilmiş yumurta veya … Devamını oku…Ketojenik Lahana Salatası

Glutensiz Diyet Tarifleri

Glutensiz tarifler hassasiyeti ve intoleransı olanlar için oldukça uygundur. Çölyak hastası iseniz yada un ve unlu yiyeceklere karşı hassasiyetiniz varsa ,yedikten sonra gaz şikayeti, huzursuzluk ,yediğinizin uzun süre hala sindirilememesi ve kendini rahatsız edici bir şekilde hissettirmesi gibi durumlar yaşıyorsanız bu tarifler size göre… AMA bağırsak sağlığına  ve bağırsak florasının bozukluğuna bağlı bir tedavi uyguluyorsanız … Devamını oku…Glutensiz Diyet Tarifleri

Kolay Diyet Yapabilir miyiz?

Şu an bulunduğunuz kilodan memnun değilsiniz. Diyet yapmak istiyorsunuz ama tembellik ,canınızın istememesi, hazırlıklar yapmanın zor gelmesi, evde herkese ayrı yemek pişirme derdi, birilerine ‘’yine diyette misin?’’ sorusunun açıklamasını yapmak…Çok fazla sebep var. Ama bu kilolarda üstüne katlayarak gelmeye devam ediyor , dolabınızdaki birçok kıyafet olmamaya başladı, hatta daha etiketi çıkarılmamış kıyafetler öylece giyemeden kaldı. … Devamını oku…Kolay Diyet Yapabilir miyiz?

Call Now ButtonBize Ulaşın